ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН И УСПЕШНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА!

IMG_6637

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добре дошли отново в училищния двор, скъпи ученици, родители, колеги и гости!

Отново е 15 септември и за мен е удоволствие и чест да открия за 111 път в тази чудесна сграда началото на учебната 2020/2021 година.

Предстои ни учебна година, изпълнена с предизвикателства. Сигурна съм, че всяко едно от тях ще посрещаме, като си сътрудничим и се подкрепяме взаимно. Защото училището не е само сграда, не е само уроци и изпитвания. Училището е идея и мисия за бъдещи успехи, училището връзка между миналото и бъдещето. Днес отново сме заедно и това ни прави щастливи.

IMG_6639

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Най-малките ни ученици — първокласниците — трепетно очакват да се запознаят с учителите си и а започнат да учат,  да се почувстват истински големи. На тях пожелавам винаги да носят пламъка на любознанието в душите си.

Петокласниците встъпват в прогимназиалния етап от обучение и не по-малко от първокласниците се вълнуват какво им престои. На тях пожелавам да не се страхуват от сложните науки- а с дръзновение да попиват всяко ново знание. То ще им трябва.

На вас, родители, пожелавам да сте спокойни за децата си, защото ние работим всеотдайно и с грижа за всеки ученик.

На своите колеги пожелавам да проявяват находчивост и бърза мисъл в тези интересни времена които ни очакват.

И така! Изпращаме с мъничко тъга лятото, но всички сме радости, че класните стаи отново ще оживеят от детски глъч. Мисията е ясна. Нека я изпълним! Макар да изглежда че… „май светът е полудял”, както се пее в едва хубава българска песен, каня всички отново „у дома“ — в училище. Да бъдем упорити и ученолюбиви ученици, всеотдайни родители и учители (каквито сте всички вие) и да пристъпим отново училищния праг!

от Ръководството

IMG_6630

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6641

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6645

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6646