Да си първокласник, то не е шега… Iв клас

gramota

На буквичките празник е голям,
чудесен, весел празник за децата.
Букварчето прочетох вече сам,
с читанката ще бродя по земята.

 

 

Едно от най- вълнуващите събития в календара на първокласниците е Празникът на буквите. Подготовката за него започна от първия ни учебен ден, когато с трепет  отворихме букварчето и още от първата му пъстра страничка разбрахме, че ни очаква едно интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука! Страничка след страничка се запознавахме с нея и се учихме как да подреждаме буквите в срички, думи и изречения.  И колкото повече от тях научавахме, толкова по- знаещи и можещи ставахме! За да дойде този ден, в който с нескрита гордост и много радост всяко първолаче да заяви „Аз вече мога да чета и пиша!”.

emi5 emi4 emi3 emi

Празникът „НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ” за децата от 1 „в”  клас  мина с много настроение, приятни изненади и незабравими моменти! Всяко изпълнение бе посрещнато с много аплодисменти и щастливи усмивки от всички нас- учители, родители и гости на тържеството.
emi7 emi6
Благодаря на всички- ученици, родители, колеги, които така всеотдайно се включиха в подготовката и провеждането на  Празника на буквите и го превърнаха в незабравимо тържество!
                                          Емилия Георгиева